Katern

Nieuwegein heeft hoge sportschooldichtheid

In Utrecht hoef je het niet te ver te fietsen voor een workout. In de provincie is op iedere 9,4 km² een sportschool te vinden. Elders in het land is de drempel om regelmatig te bewegen hoger: landelijk gezien is er namelijk op iedere 10,2 km² een sportschool gevestigd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius.

Het onderzoek is gebaseerd op 4.400 sportscholen in Nederland die in 2023 geregistreerd staan op Google Maps.

Veenendaal heeft de meeste sportscholen per km²
Veenendaal heeft de hoogste sportschooldichtheid van Utrecht met een fitnessmogelijkheid voor elke 1,1 km². Ook Nieuwegein scoort goed (1,3 km²). De top 3 wordt aangevuld door Utrecht (stad) met een sportschool voor elke 2,2 km².

Veenendaal heeft het best beoordeelde fitnessaanbod
In totaal werden in de provincie Utrecht maar liefst 13.900 reviews geanalyseerd. Uit de review-analyse blijkt dat Veenendaal niet alleen het hoogst scoort op de meeste sportscholen binnen de provincie, maar dat deze sportscholen ook het best beoordeeld worden. Hieronder zie je de top 3 van gemeenten met de best beoordeelde sportscholen:

  1. Veenendaal (gemiddelde score van 4,6 uit 5)
  2. Utrecht (gemiddelde score van 4,4)
  3. Nieuwegein (gemiddelde score van 4,3)

Regionale verschillen in openingstijden
In Utrecht zijn de sportscholen gemiddeld 11 uur open. Dit is langer dan in bijvoorbeeld Gelderland: daar kun je ‘maar’ 10,5 uur terecht voor een workout. In Limburg zijn de ruimste openingstijden van Nederland: 13 uur en 8 minuten per dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk