Nieuwegein gaat door met campagne om inwoners alert te maken op energietoeslag

De energieprijzen zijn het afgelopen jaar explosief gestegen. De hoge energierekening kan voor veel problemen zorgen. Voor mensen met een laag inkomen is er daarom een eenmalige energietoeslag van 1300 euro beschikbaar. Heel veel mensen beseffen niet dat zij recht hebben op deze compensatie. Daarom start de gemeente Nieuwegein deze week opnieuw met een bewustwordingscampagne om inwoners te wijzen op de regeling.

De energietoeslag is bedoeld voor alle huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. Bij Nieuwegeiners met een uitkering van de gemeente is de toeslag al op hun rekening gestort. Andere huishoudens met een laag inkomen kunnen de toeslag zelf aanvragen. De energietoeslag is een extra bedrag dat geen invloed heeft op de zorgtoeslag, de huurtoeslag of de kinderopvangtoeslag.

Op tijd aanvragen
Veel inwoners weten niet dat ze recht hebben op energietoeslag. Daarom is het belangrijk om dit te controleren, dat kan hier. Het aanvragen van de energietoeslag voor dit jaar kan tot en met 31 december 2022. Ook in 2023 wordt de energietoeslag van 1300 euro weer uitgekeerd. Inwoners die de toeslag in 2022 al hebben ontvangen krijgen die automatisch ook in 2023. Mensen die de toeslag niet automatisch ontvangen kunnen deze volgend jaar weer zelf aanvragen.

Ondersteuning bij geldzorgen
Nieuwegeiners die moeilijk rondkomen kunnen met financiële vragen bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) terecht. Voor mensen met een laag inkomen zijn er verschillende regelingen voor extra ondersteuning. Bijvoorbeeld toeslagen, bijzondere bijstand, de Stadspas en andere vergoedingen. Alle regelingen staan op de website van WIL-Lekstroom. Een afspraak maken met een adviseur geldzaken van WIL kan ook via 030 – 70 22 300.

WIL is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik. Ook de aanvraag en uitbetaling van de energietoeslag verloopt via WIL.

One thought on “Nieuwegein gaat door met campagne om inwoners alert te maken op energietoeslag

  1. Stella

    Waarom wordt er niet bij gezegd hoe laag de bijstandsnorm is? En voor degenen die niet voldoende hebben leren rekenen: wat de bedragen van bijstandnormen verhoogd met 20% zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk