Katern

Nieuwegein Fonds voor financieren initiatieven

Nieuwegein krijgt een nieuwe manier van het financieren van initiatieven zonder winstoogmerk: Het Nieuwegein Fonds. Het betreft een particulier initiatief van Nieuwegeiner en oud medewerker van de gemeente Nieuwegein; Eric Denneman. Denneman deed voorheen het evenementenbeleid binnen de gemeente Nieuwegein en was verantwoordelijk voor o.a. het toerisme binnen de gemeente.

Projecten die in aanmerking komen voor het fonds zijn op het gebied van onderwijs & educatie, sport & recreatie, kunst & cultuur, natuur & milieu en welzijn & gezondheidszorg. Er zijn wel wat eisen om voor financiering in aanmerking te komen. De initiatieven en projecten dienen als uitgangspunt te hebben te komen tot concrete maatschappelijke meerwaarde op basis van aantoonbare behoefte en bewezen draagvlak.

Denneman (foto): ‘Het Fonds wil bijdragen aan de kwaliteit van de lokale gemeenschap van Nieuwegein. Zij doet dit door gelden beschikbaar te stellen, het geven van adviezen en het organiseren van inspiratiesessies.’

Het Fonds verwerft inkomsten uit bijdragen van particulieren, fondsen, bedrijven en andere organisaties zoals instellingen, serviceclubs, evenementen en acties.

Het Nieuwegein Fonds (nog in oprichting) heeft inmiddels contact en aansluiting gezocht bij de landelijke organisatie Stichting Lokale Fondsen Nederland Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Dennenman: 06-53214450 – ehdenneman@ziggo.nl. Denneman organiseerde eerder bijv. ‘Music & Dishes’ in Nieuwegein. Klik op het videocameraatje hieronder voor een impressie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!