Nieuwegein Fonds nu officieel van start

Op donderdag 22 september jl. vond de officiële presentatie plaats van de Stichting Nieuwegein Fonds bij Galecop Golf. Ondernemers, politici en besturen van maatschappelijke organisaties waren hierbij aanwezig in het clubgebouw van de Golfclub in de wijk Galecop.

“Het begon allemaal zes maanden geleden met de introductie van een Facebookpagina om het burgerinitiatief het Nieuwegein Fonds onder de aandacht te brengen en sindsdien is de bal gaan rollen,” vertelt voorzitter Eric Denneman.

Het Nieuwegein Fonds is een onafhankelijk vrijwilligersorganisatie die gratis steun geeft aan initiatieven, projecten en organisaties op het brede gebied van onderwijs & educatie, kunst & cultuur, sport & recreatie, natuur & milieu en welzijn & gezondheidszorg. Daarbij dient sprake te zijn van maatschappelijk belang, draagvlak en behoefte. Deze steun geeft het fonds door middel van adviezen, realiseren van verbindingen en afstemming, inspiratiesessies en indien nodig geld. Het fonds mag een eigen netwerk van adviseurs gespecialiseerd op de verschillende gebieden aan zich verbinden.

Voorafgaande aan de officiële presentatie werd er een benefiet golfevenement georganiseerd. Deze middag konden mensen deelnemen aan een golfclinic of aan de wedstrijd. Dit in het kader van sportstimulering en de Nationale Sportweek. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Sport ID Nieuwegein en Galecop Golf. Een gedeelte van de opbrengst van het benefiet golftoernooi komt ten goede aan het Nieuwegein Fonds.

Momenteel steunt het Nieuwegein Fonds al een aantal organisaties: Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, Mooi Afrika, Met Raad en Daad, Vogelopvang en The Partner.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk