Nieuwegein en sluizen, hoe maak je sluisdeuren

Vrijdag 3 april 2015 voer het eerste schip weer door de gerenoveerde Koninginnensluis in Vreeswijk. De Koninginnensluis is een Rijksmonument, gebouwd tussen 1882 en 1886 en onderdeel van het Merwedekanaal. Door de enorme groei van het scheepvaartverkeer en de grootte van de schepen waren de sluis en de bruggen toe aan een grondige renovatie.

Rijkswaterstaat en aannemer Ooms Construction uit Scharwoude renoveerde de sluis. De sluis, met haar lengte van 120 meter en een breedte van 12 meter heeft kolkwanden die afgewerkt zijn met gestapelde basaltblokken. De kolkwanden staan op houten palen. Deze palen zijn aangetast. Net als de bodembescherming, waardoor de kolkwanden instabiel kondeen worden. Ook zijn er nieuwe sluisdeuren op maat gemaakt, geschaafd en geplaatst. Maar hoe maak je deze sluisdeuren? Wij hebben een filmpje voor u hoe de sluisdeuren zijn gemaakt voor de Koninginnensluis in Vreeswijk. Klik op het videocameraatje hieronder voor de video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren