Al 30 initiatieven mogelijk gemaakt door Geins Geluk

Vanaf de officiële lancering op 14 februari 2018 staat de teller van Geins Geluk inmiddels al op 30 toegekende aanvragen met een totaalbedrag van €118.000. Geins Geluk is een subsidieregeling die maatschappelijke inwonersinitiatieven mogelijk maakt. Dit zijn initiatieven die gericht zijn op een mooie, schone en gezellige leefomgeving. Iedereen met een mooi maatschappelijk initiatief voor de straat, buurt of stad, kan de gemeente om een bijdrage vragen van maximaal 50% van het totaalbedrag. 

Wethouder Jan Kuiper: “Het is prachtig om te zien dat bewoners met bijzondere initiatieven deze nieuwe regeling al goed weten te vinden. Er zijn al mooie ideeën waargemaakt zoals Galecopperband: twee dames organiseren elke donderdag een gezellige middag voor eenzame en licht dementerende ouderen; de Buurtcamping in Nieuwegein op de Galecopperzoom en bewoners die het Merweplein en het plein aan de Hoornseschans opknappen met nieuwe beplanting.De initiatieven die wij zien zijn heel divers en dragen allemaal bij aan een fijnere leefomgeving in Nieuwegein. Laat dat maar aan Nieuwegeiners over!” 

Aanvragen 
Geins Geluk maakt maatschappelijke inwonersinitiatieven mogelijk. Dat kan op vele manieren, als het maar in de gemeente Nieuwegein plaatsvindt en het draagvlak heeft in de omgeving waar het initiatief/activiteit plaatsvindt. Benieuwd hoe Geins Geluk werkt of heeft u een mooi initiatief? Kijk dan voor meer informatie op www.geinsgeluk.nl. Voor vragen, ondersteuning of meedenkkracht, kan ook contact opgenomen worden via geinsgeluk@nieuwegein.nl of met de wijkcoördinator.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!