Nieuwegein e.o. zoekt ‘Kamers met Aandacht’

‘Kamers met Aandacht’, een initiatief in Nieuwegein waarbij mensen een kamer verhuren aan een jongere die nét ietsje meer aandacht nodig heeft, zoekt nog enkele kamers. Hiermee willen ze de jogeren die zo een kamer nodig hebben een duwtje naar een goede toekomst geven.

Kamers met Aandacht

Het gaat om jongeren die zelf geen of een beperkt vangnet hebben, doordat ze in een leefgroep of pleeggezin hebben gewoond. Ze zijn toe aan zelfstandigheid, maar de stap op eigen benen is soms net te groot. Daardoor struikelen ze, terwijl ze met een klein beetje hulp wél zelfstandig overeind blijven.

Als verhuurder help je de jongere door een veilige en zelfstandige woonplek te bieden en daarbij een oogje in het zeil houdt. Andersom kan de jongere ook een handje helpen, door bijvoorbeeld een boodschap te doen. Ondertussen blijft de jongere begeleiding krijgen (1x per week) vanuit de betrokken jeugdhulporganisatie. Kamers met Aandacht is daarom meer dan het verhuren van een kamer; je kunt echt van betekenis zijn voor iemand die al het één en ander heeft meegemaakt.

Elke 1e dinsdag of donderdag van de maand organiseert de stichting ‘Kamers met Aandacht’ een online informatiebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk