Nieuwegein doet mee met het Nationaal Integratiediner

Tijdens het Nationaal Integratiediner donderdag 12 oktober 2017 eten mensen van verschillende nationaliteiten op honderden locaties in Nederland samen. Hoe verschillend mensen ook zijn, we hebben ook veel overeenkomsten. Eten verbindt. Ook Nieuwegein gaat dit jaar aan tafel. Een aantal Nieuwegeinse organisaties maakt het mogelijk dat er deze dag op vier locaties in Nieuwegein samen gegeten wordt.

Wethouder Martijn Stekelenburg: “De gemeente Nieuwegein kent vele nationaliteiten. We leven in Nieuwegein in een multiculturele samenleving. Met het Nationaal Integratiediner vieren we deze cultuurverschillen. We willen hiermee laten zien dat verschillen tussen mensen niet eng of lastig zijn, maar juist waarde toevoegen. Om dit belang te benadrukken eet het voltallige college van de gemeente mee tijdens het Nationaal Integratiediner.”

Vier locaties
Op 12 oktober organiseren Balans Nieuwegein, Lister, Movactor en De Partner op
vier locaties in Nieuwegein een lunch of diner:

Balans, Wijkhuis de Steeg, Hoornseschans 101, lunch van 12.00 – 14.00 uur
Movactor, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13, diner van 18.00 – 20.00 uur
Movactor, Buurtplein Zuid, Ratelaar 37, diner van 18.00 – 20.00 uur
De Partner, Nedereindseweg 401 A, diner van 18.00 – 20.00 uur

Inwoners die willen deelnemen aan het diner of de lunch kunnen zich aanmelden via integratiediner@Nieuwegein.nl. Voor de deelname wordt er een kleine bijdrage van € 2,- gevraagd.

Het Nationaal Integratiediner
Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is ontstaan in 2011. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om verschillende mensen met elkaar in verbinding te brengen om zo meer begrip en respect te kweken. Dit zorgt voor meer samenhang in de maatschappij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren