Nieuwegein bijna 50 jaar

Afgelopen woensdag bestond Nieuwegein precies 49 jaar. De gemeente Nieuwegein zag formeel het daglicht op 1 juli 1971. Dat ging die dag niet gepaard met veel ceremonieel. In de jaren ervóór was er heel wat energie gestoken in het voorbereiden van deze samenvoeging. Hoe kwam het samengaan van Jutphaas en Vreeswijk tot stand? Lees hier een terugblik.

Op 1 juli 2021 bestaat Nieuwegein dus 50 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden. De gemeente Nieuwegein doet dat graag samen met de inwoners.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart in samenwerking met de stadsmarketingpartners zoals DE KOM, Down Under, Fort de Batterijen, SportID Nieuwegein, de gemeente Nieuwegein en Club Rhijnhuizen.

De stadsmarketingpartners werken aan het op de kaart zetten van Nieuwegein. Door middel van activiteiten voor inwoners zoals de fietsroute langs de parels van Nieuwegein, de Plofparade en nu Nieuwegein 50 jaar.

Doet u mee?
De verjaardag van Nieuwegein is een feest van de hele stad. Daarom wil Nieuwegein dat er zoveel mogelijk mensen meedoen. Heeft u een leuk idee dat u voor Nieuwegein 50 jaar wil organiseren? Bijvoorbeeld een buurtfeestje, een spelletjesdag of iets anders? Of bent u benieuwd wie daarover kan meedenken? Laat het de organisatie weten via 50jaar@nieuwegein.nl.

De organisatie hoopt dat alle beperkingen vanwege Corona in 2021 voorbij zijn. Maar de kans is groot dat veel maatregelen ook dan nog gelden. ‘Het wordt een hele uitdaging om te kijken wat wel en niet kan’ aldus de organisatie. Maar misschien heeft u als inwoner al ideeën, laat het de organisatie weten. Dat kan via 50jaar@nieuwegein.nl of telefonisch: 06-15259022.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren