‘Nieuwegein bij Kaarslicht’

 

Nu veel evenementen niet door kunnen gaan vanwege het Coronavirus, en het ziet er voorlopig naar uit dat dat zo zal blijven, worden de mensen creatief om leuke alternatieven te bedenken. Wel conform de voorschriften van het RIVM natuurlijk.

Jaarlijks kunt u in Vreeswijk genieten van het evenement ‘Kaarslicht in Vreeswijk.’ Dit evenement trekt normaal duizenden mensen, maar dit jaar moet even pas op de plaats worden gemaakt. Yvonne van Rossum grijpt haar kans en wil het evenement breder trekken: ’Nieuwegein bij Kaarslicht.’ Inmiddels heeft ze al vele leuke reacties gehad.

Yvonne: ‘Ik kreeg leuke reacties om Nieuwegein met kaarslichtjes te laten verlichten op woensdag 16 december aanstaande. Sommige stelden voor om een oproep te doen voor hun straat of wijk. Er was ook iemand die voorstelde om het in heel Nieuwegein te doen. Dat is natuurlijk ook een fantastisch idee. Alleen al de reacties en het enthousiasme.’

Of De Digitale Stad Nieuwegein mee wilde werken! En dat doen we natuurlijk. Wat zal het een prachtig gezicht zijn als we allemaal onze voordeur verlichten met meerdere kaarslichtjes op woensdag 16 december aanstaande. Wij koppelen daar gelijk een wedstrijd aan vast.

Yvonne: ‘Ik roep alle bewoners op om woensdag 16 december aanstaande het evenement uit Vreeswijk naar huis te halen, naar iedere wijk, in iedere straat. Als iedereen die dag nu vanaf 17.00 uur de kaarsjes aansteken, en met slecht weer kan dat natuurlijk ook binnen voor het raam, zal Nieuwegein er heel leuk uitzien. Vooral als je dan een mooie avondwandeling door de wijk gaat maken.’

Laten we er met z’n allen iets moois van maken in Nieuwegein in deze donkere dagen. Begin nu alvast wat potjes te verzamelen voor de waxinelichtjes. En geef dit bericht door aan vrienden, buren etc. De redactie hoopt die dag zoveel mogelijk foto’s te krijgen met een leuke bijschrift. De leukste kan reken op een mooie prijs! De foto’s mogen naar: redactie@pen.nl.

De voortuin van Yvonne van Rossum is alvast verlicht.

Reeds toegestuurde foto’s

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk