Nieuwegein betaalt rekeningen op tijd

De gemeente Nieuwegein betaalt rekeningen ruim binnen de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen. Dit blijkt uit de maandelijkse rapportages aan de directie.

De gemeente hanteert een betalingstermijn van binnen 30 dagen. Het interne betalingsproces is gesteld op max. 21 dagen, zodat er nog een marge is voor de 30 dagen bereikt zijn. Iedere maand vindt monitoring plaats van deze doorlooptermijn en vindt er een rapportage plaats aan de directie van de gemeente Nieuwegein. Uit deze rapportages blijkt dat de gemeente ruim aan de betalingstermijn van binnen 30 dagen voldoet. Helaas wordt er door leveranciers niet altijd 100% correct gefactureerd of zijn er soms vragen aangaande de correcte levering. In die gevallen wordt contact gezocht met de leverancier en ook aangegeven dat betaling – als de onduidelijkheden zijn weggenomen – voldaan wordt.

De PvdA fractie stelde in een artikel 42 brief een aantal vragen over dit onderwerp naar aanleiding van een onderzoek door Dun en Bradstreet. Het onderzoek was echter niet geenszins representatief voor het betaalgedrag van Nieuwegein. Het had namelijk alleen betrekking op een beperkt aantal bedrijven en instellingen die door Dun en Bradstreet worden beheerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk