Nieuwegein actief tijdens NLdoet

Afgelopen weekend waren 200 Nieuwegeiners actief tijdens NLdoet. Er zijn binnen twee dagen weer vele klussen geklaard! Op 15 en 16 maart organiseerde het Oranje Fonds voor de 9e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland staken meer dan 3000.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. In Nieuwegein zetten 200 vrijwilligers zich in bij 20 uiteenlopende klussen. Er werd geverfd, schoongemaakt, verhuisd en in de tuin gewerkt. Naast opknapklussen waren er activiteiten met ouderen van zorgcentra en jongeren met een beperking.

“Er zijn vele mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten. Tijdens NLdoet kun je daar op een laagdrempelige manier kennis mee maken”, aldus Sylvia Rehorst van Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein, onderdeel van MOvactor. Zo hielp een moeder samen met haar dochter mee bij de Speelgoedbank. “We komen hier wel eens ons oude speelgoed afgeven. Ik vind het fijn om vandaag nog wat extra’s te kunnen betekenen. En zo samen met mijn dochter is helemaal gezellig!” Maureen en Saskia van de Speelgoedbank: “We zijn ontzettend blij met deze hulp, we hebben nu bergen werk kunnen verzetten in korte tijd. Dat was ons anders niet gelukt.” Bij Bouwgein was een vriendengroep actief. “We hebben al vaker meegedaan met NLdoet. Het is gewoon een erg leuke manier om samen bezig te zijn.”

Ook medewerkers van verschillende bedrijven, MaS leerlingen, het college van B&W en verschillende fractieleden hebben zich veel enthousiasme ingezet. Medewerkers van Blömer gingen met bewoners van WZC Vreeswijk naar Cityplaza. “Veel bewoners hebben al zoveel gehoord over de nieuwe winkels, maar ze zijn er nog nooit geweest. Door alle extra handen vandaag kan dit nu wel, fantastisch!” aldus de vrijwilligerscoördinator. Fractieleden werkten zich in het zweet bij Jeugdland en de scouting. Ondanks het harde werken, waren er vooral lachende gezichten te zien. “Je leert elkaar vandaag echt op een andere manier kennen. Het is ontzettend gezellig met elkaar, én je draagt ook meteen een steentje bij, wat wil je nog meer?”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk