Nieuwegein 50 jaar: ‘Kist-je-Kunst’

Op 1 juli bestaat Nieuwegein 50 jaar. Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert Stichting KunstGein een leuke creatieve activiteit: ‘Kist-je-Kunst.’ Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nieuwegein.

Voor deze activiteit is de organisatie op zoek naar kunstenaars die een triplex kistje van 13x18x7 cm en afgedekt middels een glasplaat willen vullen met kunst. Dit kan bijvoorbeeld zijn: keramiek, schilderij, mozaïek, foto, haak- of breiwerk, kortom alles is mogelijk. Het is leuk als je kunst betrekking heeft op onze jarige stad Nieuwegein, maar het is geen vereiste. Er zijn 50 kistjes te verdelen dus wees er snel bij. Meld je aan via activiteitenkunstgein@gmail.com.

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Na bevestiging van inschrijving ontvang je een uitnodiging om je kistje te komen ophalen in KunstGein Podium. Alle kunstkistjes dienen in week 22 ingeleverd te zijn. Vanaf 28 juni tot 12 juli worden deze 50 kunstkistjes tentoongesteld in KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis van Nieuwgeein.

Tegelijkertijd is er ook een uitgestelde expositie te zien in het KunstGein Podium ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid i.s.m. Comité 4 en 5 mei Nieuwegein. Door creatieve leerlingen van diverse Nieuwegeinse scholieren zijn er dan tal van kunstwerken te zien over dit thema gemaakt, dus dubbel feest!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk