‘Nieuwegein 1 groot Museum’ vanwege 50-jarig bestaan

Vanwege het 50-jarig bestaan van Nieuwegein zal Nieuwegein in juni van dit jaar 1 groot museum zijn. Alle basisscholen hebben inmiddels een lespakket ontvangen met hierin leskaarten die de leerkrachten kunnen gebruiken om zelf een les rondom het project ‘Nieuwegein 1 groot Museum’ samen te stellen. Dit lespakket is ontwikkeld door Gonneke Prak en Esther van der Knaap. Ben jij leerkracht en heb je het lespakket nog niet voorbij zien komen? Je kan deze downloaden via de website van Nieuwegein 50 jaar.

Er zijn leskaarten om samen de geschiedenis van Nieuwegein ontdekken, om inspiratie op te doen vanuit het thema Feestelijke boten en leskaarten om waarmee de leerlingen fantastische kunstwerken gaan maken! De kinderen kunnen de kunstwerken mee naar huis nemen en daar op hangen, zodat iedereen in juni de gemaakte kunstwerken kan bewonderen. Er zitten ook opdrachten bij om met de klas kunstwerken te maken om voor het raam van de klas te tonen.

Inspiratietafel
Bij Bibliotheek de Tweede Verdieping vind je een inspiratietafel met daarop boeken die te maken hebben met Feestelijke boten. Ben je lid van de Tweede Verdieping? Dan kan je de boeken ook lenen. Bij ieder bezoek kan je andere inspirerende boeken op de tafel vinden. Hier is ook de inspiratiefolder te vinden met daarin een stappenplan dat je kan helpen om ideeën te krijgen voor het maken van je eigen feestelijke kunstwerk.

De inspiratietafel in de bieb

Kwartetspel
Vanuit onder andere de Historische Kring Nieuwegein/Museum Warsenhoeck en de Museumwerf Vreeswijk ontvingen we mooie (oude) foto’s voor in het lespakket. Hier hebben we uiteindelijk een kwartetspel van gemaakt. In De Digitale Nieuwegeiner vind je iedere week een setje kaarten. Ben je benieuwd naar het complete kwartetspel? Deze kan je vinden op de website van Nieuwegein 50 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren