De Verkiezingskrant

Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. U gaat dan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad in Nieuwegein. Uw mening telt en door te stemmen bepaalt u welke kandidaten (33) straks in de gemeenteraad zitten. Zij zullen de komende vier jaar, tot maart 2022, besluiten nemen over wat de gemeente Nieuwegein gaat doen.

De gemeenteraad besluit trouwens over heel veel zaken die voor u belangrijk zijn. Belangrijke onderwerpen zoals het onderhoud van de stad, de zorg voor ouderen en jongeren, sport en cultuur, hoe we wonen en waar we werken en natuurlijk veiligheid. Door uw stem uit te brengen bepaalt u mede welke besluiten de komende vier jaar genomen worden.

Belangrijk is te weten op wie u kunt gaan stemmen. Speciaal daarvoor is een verkiezingskrant uitgegeven. Hierin vindt u meer informatie over de politieke partijen die in Nieuwegein deelnemen, wat zij belangrijk vinden en waar ze voor staan. Deze verkiezingskrant kunt u hier inzien. Weet u helemaal niet op wie of welke partij u mag stemmen? Doe dan de stemwijzer. Meer over de stemwijzer kunt u hier vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk