Katern

Nieuwe winkelvisie vrij voor inspraak

Het college van B&W heeft de nieuwe winkelvisie vrijgegeven voor inspraak. Bewoners en ondernemers hebben van 2 tot en met 16 november de gelegenheid om een laatste reactie te geven op het eindresultaat. De winkelvisie kunt u hier downloaden. De winkelmarkt is volop in ontwikkeling. Het huidige winkelbeleid wat in 2010 is vastgesteld heeft onvoldoende antwoord op nieuwe initiatieven.

Samen met winkeliers, (supermarkt)ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren is de nieuwe winkelvisie tot stand gekomen. De nieuwe winkelvisie laat zien wat de gemeentelijke visie is op Nieuwegeinse winkelcentra van de toekomst, de onderliggende ambities en uitgangspunten voor beleid. De gemeente wil samen met de stad inzetten op compacte winkelgebieden, verruimde regelgeving, innovatie en samenwerking. In december dit jaar besluit het college van B&W over de winkelvisie, de gemeenteraad stelt de definitieve winkelvisie uiteindelijk (in januari) vast.

Mocht u vragen hebben over deze winkelvisie, dan kunt u contact opnemen met de heer Eckhardt Regeer van de gemeente Nieuwegein. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (030) 607 14 34 of per e-mail op e.regeer@nieuwegein.nl.

winkelvisie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk