Nieuwe website TaalGein

Praten, lezen en schrijven. We doen het elke dag. Het lijkt zo makkelijk, maar dat is het niet. Twaalf procent van de Nieuwegeiners heeft moeite met lezen, schrijven en/of spreken. Ze kunnen informatie van de overheid niet goed lezen. Of hun kind niet helpen met het schrijven van een briefje voor school. Ook contact leggen met buren is lastig als je de taal niet voldoende begrijpt. Omdat taal van invloed is op alle onderdelen van je leven, zijn er in Nieuwegein veel organisaties die mensen helpen met taal.

hdr

Wil jij of je kind de taal beter leren? Dan zijn er taalscholen waar je de Nederlandse taal kunt leren. De bibliotheek De tweede verdieping helpt je met voorlezen, met taal oefenen om werk te vinden of om de woordenschat van je kind uit te breiden. Ook zijn er allerlei ontmoetingsgroepen op de Buurtpleinen en in de wijkcentra waarbij je taal kunt oefenen. Voor jeugd en jongeren is er huiswerkbegeleiding en nog veel meer.

Om de juiste activiteit te vinden die bij je past, is TaalGein gekomen. Een website die simpel en overzichtelijk laat zien welke activiteiten er zijn in Nieuwegein op het gebied van taal. Er is een pagina voor jeugd van 0 tot 12 jaar. Een pagina voor jongeren van 12 tot 18 jaar en een pagina voor volwassenen.

Op een eenvoudige manier kun je zien waar je terecht kunt als je beter wilt leren lezen, schrijven of Nederlands wilt oefenen. De website laat ook zien wat de taalontwikkeling van kinderen tot negen jaar is en geeft je tips hoe je je kind kunt ondersteunen bij de taalontwikkeling. De website www.taalgein.nl is vanaf vrijdag 10 september a.s. online.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren