Katern

Nieuwe vervoerder en callcenter Regiotaxi Utrecht/Veenweide

Willemsen-de Koning Groep BV is de nieuwe vervoerder voor de regiotaxi in de regio Utrecht en Veenweide. Munckhof Taxi BV is de partij die de aanbesteding heeft gewonnen voor het callcenter. Dat is de uitkomst van een aanbesteding door de betrokken gemeenten en de provincie Utrecht.

Bij deze nieuwe aanbesteding woog in het belang van de reizigers de kwaliteit van de aanbiedingen van de vervoerders zwaarder dan de prijs. Meerdere aanbiedingen zijn gedaan voor deze aanbesteding van regiotaxi Utrecht. Op kwaliteit kwamen Willemsen-de Koning BV en Munckhoff als beste uit de bus. Deze aanbesteding loopt tot december 2023.

Vervoer Regiotaxi 2020-2023
Met Willemsen-de Koning BV krijgt de regiotaxi in de deelnemende gemeenten een vervoerder die al geruime tijd bekend is met het regiotaxi vervoer. Sinds februari 2014 verzorgt Willemsen-de Koning de ritten met regiotaxi Utrecht en regiotaxi Veenweide. In de nieuwe aanbesteding vervoert deze vervoerder de reizigers in Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Vijfheerenlanden, Woerden en Zeist, . De vervoerder verzorgt ook de uitvoering van Regiotaxi Veenweide en is bekend met het leerlingenvervoer in het gebied. Eén vervoerder voor het gehele gebied biedt voordelen voor de reizigers met de regiotaxi. Zo kunnen ritten adequaat worden ingepland en is capaciteit beschikbaar om in drukke tijden extra taxi’s in te zetten.

Start met nieuwe vervoerder
De nieuwe vervoerder gaat vanaf 15 augustus 2020 rijden. Willemsen-de Koning is begonnen met de voorbereidingen op de uitvoering van dit nieuwe contract. In het nieuwe contract blijven de tarieven gelijk, maar zullen reizigers afrekenen per gereden kilometer en niet per reiszone.

Alle vaste klanten van de regiotaxi krijgen in juni een brief, waarin de nieuwe vervoerder zich voorstelt. In deze brief wordt ook uitgelegd hoe de reizigers via een automatische incasso gebruik kunnen maken van de betalingsmogelijkheden met de regiotaxi. Ook ontvangen de reizigers een folder met de spelregels van het vervoer en een nieuwe pas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk