Katern

Nieuwe uitdaging door meer statushouders

De afgelopen jaren zijn er statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) uit veel verschillende landen in Nieuwegein komen wonen. Gezondheids- en welzijnsprofessionals staan vaak voor een enorme uitdaging als deze mensen voor hulp komen. Door geweld- en oorlogservaringen is een groot aantal van deze mensen getraumatiseerd. Hier bovenop komen vaak aanpassingsproblemen in het nieuwe land, de taalbarrière en verwaarloosde gezondheidsproblemen.

Conferentie gezondheid en statushouders op 2 november
De gemeente Nieuwegein organiseert daarom samen met de Tweede Verdieping en VluchtelingenWerk op 2 november een conferentie over statushouders en gezondheid. Op het programma staan een lezing van Pharos en een workshopronde. Er wordt gestart om 18.00 uur met een Syrisch diner, gekookt door een (ex-) vluchteling. Op de informatiemarkt is meer informatie te vinden van belangrijke ketenpartners.

Aanmelden
Bent u een welzijn- of zorgprofessional en heeft u met statushouders te maken? Meld u dan snel aan voor de conferentie.

Deelname is kosteloos!
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Gina van den Berg via het adres: g.VanDenBerg@detweedeverdieping.nu.

3 thoughts on “Nieuwe uitdaging door meer statushouders

 1. John

  Voor de werkelozen wordt niets gedaan ,wil de dorpsgemeente weer mooi weer spelen???
  Zich groter voordoen dan ze zijn?waar blijven de huizen voor de jongeren,aangepaste woningen voor ouderen?
  De gewone nieuwegeiners kunnen zeker barsten

 2. Burger uit Nieuwegein

  John, hoezo wordt er niets gedaan? Werkekeloos? zie wet op werkeloosheidsuitkering (ww), te lang werkeloos? zie wet op bijstandsuitkering. Is het veel? Nee, maar wel degelijk iets! Heb je wel werk, maar moeite met rond te komen? Ga eens googelen op alle uitkeringen en subsidies die we in Nederland wel niet hebben. Van huurderstoeslag tot kinderbijslag, zorgtoeslag etc. etc. Noem het maar op en we krijgen er geld voor. Laten we nou niet jaloers gaan zijn op een paar vluchtelingen die uit een verschrikkelijke oorlog komen en helemaal niets hebben. Ik ben zelf geen zorgprofessional, anders schoof ik graag aan bij het Syrische diner! Eet smakelijk!

 3. john

  de meeste komen niet uit het oorlogsgebied,maar zijn gelukszoekers gewone profiteurs.
  daar is wel woonruimte voor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren