‘Gesprek met de gemeente’

Op maandag 16 februari j.l. vond er in Nieuwegein een bijeenkomst plaats over ‘Gesprek met de gemeente’ georganiseerd door Reinaerde, en in sommige gevallen samen met de gemeente. Dit gesprek was om cliënten van te informeren over de wijzigingen die plaats vinden binnen de stichting. Omdat er voor mensen met een zorgte zwaartepakket(zzp) 1 en 2, en uiteindelijk ook 3 en 4 wijzigingen gaan plaats vinden. Velen van hen zullen over geplaatst gaan worden naar de WMO. Ook de jeugd gaat naar de WMO.

In sommige gevallen zullen mensen ook te maken krijgen met de WLZ (wet langdurige zorg). Via de site van ‘Gesprek met de gemeente’ kunnen mensen zich voorbereiden op de gesprekken die zullen plaats vinden tussen hen en hun gemeente.

Helaas lopen veel gemeente nog erg achter met de eerste voltooiing van de WMO. Zo kunnen veel bewoners nog niet terecht bij hun gemeente met hun vragen over hun ZZP of hun werk indicatie. En zijn ze nog steeds slecht voorbereid op wat komen gaat. Met de bijeenkomsten die Reinaerde in een aantal plaatsen heeft georganiseerd hopen ze een stukje zorgen bij de bewoners weg te nemen. Bij de bijeenkomst in Nieuwegein kwamen naast bewoners uit Nieuwegein ook een aantal mensen uit IJsselstein met hun vragen. Voor de meeste was het inderdaad het geval dat zij beter voorbereid naar de veranderingen keken dan daarvoor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren