Petitie tegen woningbouw nabij Koninginnensluis

De gemeente Nieuwegein is voornemens 18 woningen te laten bouwen aan de Handelskade nabij de Koninginnensluis. Bewoners zijn hier faliekant tegen en hebben zich verenigd in een bewonerscollectief SOKH. Gisteren zijn de initiatiefnemers een petitie begonnen om het particuliere initiatief te stoppen. In een dag zijn al 900 handtekeningen opgehaald. Donderdag praat de gemeenteraad over het bestemmingsplan van de Handelskade.

Jacqueline Druppers van SOKH: ‘Bij het inzien van documenten van Burgemeester en Wethouders blijkt dat er in november 2012 al een massastudie is ingediend voor het bouwen van 18 woningen, 16 dijkwoningen langs de Handelskade en 2 onder-een-kap woningen aan de Lekboulevard ter hoogte van de balkenloods. Wij vinden deze plannen niet aanvaardbaar, gelet op het cultureel historische beeld met name van de Koninginnesluis en Handelskade. Bovendien komen deze plannen niet overeen met de structuurvisie ‘Nieuwegein Verbindt uit 2010.’

De bewoners willen dat er niet gebouwd gaat worden op de beoogde locatie Handelskade-Lekboulevard en dat de thans geldende en bedoelde bestemmingen worden gehandhaafd (bestemmingsplan en structuurvisie Nieuwegein verbindt 2030); Ook willen ze dat de veiligheid van de bewoners van Nieuwegein gegarandeerd blijft. Meer informatie over SOKH vindt u hier en wilt u de petitie onderteken dan kan dat hier.

Inmiddels is bekend dat een ruime meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond 30 april j.l. tegen het voorontwerp bestemmingsplan Handelskade-Lekboulevard heeft gestemd. Klik hier voor het persbericht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren