Nieuwe start voor fortterrein Overeindseweg

Het fortterrein Overeindseweg in Nieuwegein krijgt een nieuwe eigenaar. Nadat het terrein meer dan 100 jaar afgesloten is geweest, hebben de bestuurders van het samenwerkingsverband Linieland op dinsdag 12 mei besloten om het fortterrein aan de Overeindseweg na een openbare inschrijving te gunnen aan evenementen- en communicatieadviesbureau ID310 uit Houten.

Het winnende plan is gebaseerd op drie pijlers:Het terrein is het hele jaar door en 7 dagen per week bij daglicht vrij toegankelijk voor recreanten. Van februari tot en met oktober is er in de weekenden een horecagelegenheid en zijn er activiteiten voor kinderen. – Op weekdagen wordt het terrein gedeeltelijk gebruikt voor creatieve brainstormsessies en andere zakelijke evenementen. – Het evenementen- en communicatiebureau verhuist zelf naar het fortterrein.

Het fortterrein aan de Overeindseweg ligt aan de noordzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van de Plofsluis. Op het terrein bevinden zich zes gebouwen, waaronder een houten artillerieloods en een betonnen bomvrij wachthuis. De zogenoemde ‘Batterijen aan de Overeindseweg’ werden in 1871-1873 aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. De forten zijn onderdeel van het nationaal project de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die steeds meer publiek toegankelijk wordt gemaakt. Het fort was de laatste jaren in gebruik bij Rijkswaterstaat, onder andere voor de opslag van strooizout.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren