Nieuwe sensor telt het verkeer in je straat

Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Fietsers, auto’s, vrachtwagens? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam! Telraam is een nieuw experiment in de provincie Utrecht dat inzicht geeft in het verkeer in jouw straat. De provincie Utrecht stelt een jaar lang 20 Telraamsensoren beschikbaar die volautomatisch het verkeer tellen vanaf je huis. We zoeken 20 bewoners die als burgerwetenschapper willen helpen bij verkeerstellingen met Telraam, ook in Nieuwegein!

Samen analyseren we hoe de tellingen bijdragen aan inzichten in mobiliteitsvraagstukken bij jou in de buurt. Interesse? Geef je belangstelling dan aan ons door en maak deel uit van het Telnetwerk dat vanuit Milieucentrum Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht wordt ondersteund. We gaan binnenkort van start dus wees er snel bij!

Hoe werkt Telraam?
Aan mobiliteitsbeleid liggen meestal verkeerstellingen ten grondslag. Innovatieve technieken die bij Telraam worden gebruikt maken het mogelijk dat ook jij als bewoner kunt meedoen met deze verkeerstellingen, makkelijk vanuit jouw eigen straat. De Telraamsensor hang je aan een raam op één van de verdiepingen met vrij uitzicht op de straat. Daarnaast heb je een wifiverbinding nodig en een stopcontact in de buurt. Om vast te stellen of jou raam geschikt is voor dit experiment zal er een selectie plaatsvinden. Zo is het onder andere belangrijk dat er divers verkeer door je staat komt (auto’s, fietsers, vrachtwagens en voetgangers) en word je bij aanmelding gevraagd om een foto van het uitzicht op de staat vanaf de eerste verdieping aan te leveren. De data die jij en anderen verzamelen met de sensor zijn (anoniem) online te zien via www.telraam.net.

Wat kun je verwachten?
Als jouw raam wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging voor een workshop waarbij je de sensor krijgt uitgereikt. Je ontvangt dan ook informatie over de plaatsing van de sensor bij jou thuis. Bij de organisatie van Telraam kun je gedurende het experiment terecht voor technische ondersteuning. Verder gaan we in een tweede workshop samen de tussentijdse resultaten bekijken. We zijn benieuwd naar de mobiliteitsvragen die de Telraam-data oproepen of juist beantwoorden. En hoe bewonersparticipatie kan bijdragen aan de oplossing van verkeersvraagstukken.

Heb je belangstelling om deel te nemen aan dit experiment? Neem dan contact op met Jeannine van Bree (j.van.bree@nmu.nl, 06-41525475).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren