Nieuwe reisinformatie op tramhaltes

De provincie Utrecht introduceert momenteel op alle tramhaltes nieuwe informatiepanelen met nog meer actuele reisgegevens op haarscherpe, full colour schermen. Benieuwd wat de voordelen zijn voor u als reiziger?

Verspreid over de provincie Utrecht worden sinds december meer dan 500 moderne informatiepanelen geplaatst bij bushaltes en op stations. Ook reizigers die gebruik maken van de tram zullen zien dat de informatie op de haltes is vernieuwd. De nieuwe informatiepanelen bieden reizigers veel extra’s:

  • Leesgemak: scherpe tekst en heldere kleuren op moderne LED schermen. We kunnen de helderheid aanpassen aan actuele omstandigheden, bijvoorbeeld bij fel zonlicht en in de avonduren.
  • Herkenbaarheid: de kleuren van de U-OV tramlijnen ziet u terug op de informatiepanelen.
  • Extra reisinformatie: u ziet op de panelen niet alleen de actuele aankomsttijden van de trams, maar er is ook ruimte voor mededelingen van de vervoerders. Deze mededelingen staan in een geel vlak en vallen zo goed op.
  • Actuele informatie: waar is mijn tram? De nieuwe panelen hebben een soort track & trace systeem. Ziet u een pictogram tussen het lijnnummer en de bestemming? Dan wordt deze rit op dat moment actief gevolgd door de vervoerder en weet u zeker dat dit actuele reisinformatie is.
  • Audio knop: reizigers met een visuele beperking horen met één druk op de knop wat er op de panelen staat. Deze audio knop is bevestigd aan de mast onder het scherm en is duidelijk zichtbaar en voelbaar.
  • Storingen doorgeven: door de QR code op de mast te scannen, kunt u doorgeven dat een informatiepaneel niet goed werkt. Zo geeft u snel en makkelijk een storing door. En kan die zo snel mogelijk worden opgelost. Deze extra optie wordt op dit moment aan het systeem toegevoegd. U ziet dan een sticker met toelichting op de mast van het informatiepaneel.

Werkzaamheden
De nieuwe panelen met reisinformatie worden in opdracht van de provincie door Epsilon Cities geplaatst op alle tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijven de haltes toegankelijk voor de reizigers. Er is verder geen hinder voor het openbaar vervoer. De nieuwe reisinformatie is vanaf begin maart beschikbaar voor de reizigers. De nieuwe tramhalte in Nieuwegein centrum zal bij oplevering in de zomer van 2022 worden voorzien van nieuwe panelen met reisinformatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren