Nieuwe prullenbakken voor wethouder Peter Snoeren

Het is de inwoners en het CDA, Christen Unie (CU), Ieders Belang en de Verenigde Senioren Partij (VSP) een doorn in het oog: zwerfafval. In 2015 zijn er zelfs meer dan 900 klachten binnengekomen bij de gemeente Nieuwegein over zwerfafval. Om die reden vinden de partijen het ongepast dat het College afvalbakken uit de wijken heeft weggehaald en wil dat deze terugkomen, zeker bij speelplekken en bushaltes.

In de wijken HoogZandveld-Lekboulevard, Batau-Noord en Vreeswijk zijn al heel veel afvalbakken weggehaald. Inwoners die graag een afvalbak in hun wijk wilden behouden, konden dat alleen bereiken door die bak te adopteren en dan vervolgens zelf te legen. Daar waar de bakken nu zijn weggehaald, neemt het zwerfafval toe. De gemeente hoopt echter geld te besparen. Door het weghalen van afvalbakken hoeven er ook minder bakken geleegd te worden.

CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild, als de fractievoorzitters van de CU, Ieders Belang en de VSP  zien niets in het plan. De Wild: “De besparing van de wethouder leidt tot meer vervuiling en dat kan de bedoeling niet zijn. In 2017 investeert de gemeente op verzoek van de gemeenteraad weer extra in een schonere stad. Het weghalen van de afvalbakken staat wat ons betreft haaks op die schone stad”.

Daarom heeft het CDA, de CU, Ieders Belang en de VSP de wethouder opgeroepen de afvalbakken terug te zetten en bood hem maandag 3 november in de gemeenteraadsvergadering een nieuwe afvalbak aan met een motie ‘Pilot in de prullenbak.’

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk