Nieuwe Plussen en Minnen van Herman Troost

Iedere week zet raadslid Herman Troost van de VSP enkele plussen en minnen op een rijtje over wat er speelt in Nieuwgeein. Dit doet hij in zijn column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week begint Troost met een ‘Mea Culpa.’ Troost:

Laten we beginnen met een rectificatie. Het bedrag wat de Kom toegeschoven kreeg, zie mijn vorige column, heeft niets te maken met de komst van PvdA-er Harry Bosch. Helemaal fout gezien dus en een Mea Culpa van mijn kant is dus op zijn plaats. Maar ja het zijn allemaal PvdA coryfeeën die voorzitter van raden van bestuur worden bij maatschappelijke instellingen en voordat je het weet leg je dus verbanden die er misschien wel niet zijn. En wanneer die instellingen dan financiële problemen meetorsen vraag je je af hoe dat nu kan met zoveel kundigheid aan de top.’

Troost vindt toch dat er van alles mis gaat. Troost: ‘De PvdA en CDA zitten vaak in de top van maatschappelijke organisaties zoals woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen, scholengroepen, ontwikkelingshulp, enz. Naar verluidt doet de VVD daar wat minder aan mee. Kennelijk voelen die zich zonder al die functies al belangrijk genoeg. Maar genoeg daarover. We hebben het over mijn Mea Culpa. Die anderen doen daar gewoon niet aan wanneer er wat mis gaat.’ Klik hier om naar de column te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk