Nieuwe outfit voor kwetsbare kinderen

Die ene merkspijkerbroek, de nieuwste schoenen of een coole pet: 1 op de 5 kinderen tussen de 11 en 13 jaar vindt dat je er niet bij hoort op school als je geen leuke kleding draagt. Uit onderzoek van Specsavers onder ruim 500 kinderen blijkt dat bijna een kwart wel eens is uitgelachen om zijn kleding en een derde zich wel eens voor zijn outfit schaamt. Vooral kinderen die in armoede leven – in Nederland bijna 400.000 – zijn extra kwetsbaar. Aan de start van het nieuwe schooljaar schieten Stichting Specsavers Steunt en Nationaal Fonds Kinderhulp daarom te hulp: 300 kinderen die door financiële problemen buitenspel staan, ontvangen een nieuwe bril en kleding. De afgelopen week werden de eerste pakketten uitgedeeld in verschillende Specsavers-winkels, waaronder vandaag in de winkel aan de Passage 64 in Nieuwegein.

Voor het eerst naar de middelbare school of kennismaken met een nieuwe klas. De start van het schooljaar is voor veel kinderen een heel spannend moment. “Met deze actie willen we de meest kwetsbare kinderen aan de start van het schooljaar een steuntje in de rug geven. Alledaagse dingen, zoals nieuwe kleding of een bril, kunnen op dit soort momenten een groot verschil maken. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 75 procent van de kinderen zegt dat kleding in zekere mate bepaalt hoe ze zich voelen. Een nieuwe bril of hippe broek kan net dat beetje extra zelfvertrouwen geven”, aldus Jorrit van Oostrum, opticien bij Specsavers Nieuwegein.

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, beaamt dit: “Armoede sluit kinderen buiten. Geen schoolreisje, je schamen voor oude kleding, geen fiets. Geluk zit hem dan voornamelijk in het kunnen meedoen, erbij horen. Het is mooi dat we met dit project honderden kinderen op een praktische manier kunnen helpen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk