Nieuwe Noodverordening afgelopen maandag van kracht gegaan

Het kabinet maakte vorige week bekend dat er aanpassingen zijn in het landelijk beleid om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Vanaf maandag 15 juni mogen gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens weer open.

Ook de toiletten voor dagrecreatie bij parken, bossen, stranden etc. mogen dan weer open. Dit geldt ook voor de toiletten op pretparken en bij dierentuinen en natuurparken. Deze maatregelen zijn nu verwerkt in de nieuwe Noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Deze nieuwe Noodverordening is sedert 15 juni van kracht. De oude Noodverordening van 1 juni 2020, zoals vastgesteld op 28 mei 2020 wordt ingetrokken.

De nieuwe Noodverordening heeft betrekking op onder meer de horeca, het onderwijs, sportieve activiteiten en culturele instellingen. Beheert u een dergelijke instelling, dan is het raadzaam deze noodverordening zorgvuldig te lezen. Vanzelfsprekend blijven de basisregels van kracht: handen wassen, anderhalve meter afstand houden, drukte vermijden en thuisblijven bij klachten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk