Nieuwe locatie Enik Recovery College in Nieuwegein start zomerprogramma

Herstelacademie Enik Recovery College heeft sinds 1 april een locatie aan de Hoornseschans 101 in Nieuwegein geopend. Enik is een leeromgeving en ontmoetingsplaats voor mensen die ervaring hebben met psychische ontwrichting. Zoals bij alle Enik locaties is er een Sociaal Trefpunt voor koffie, ontmoeting en onderlinge steun. Daarnaast zijn er meerdere ruime zalen voor diverse herstelgerichte activiteiten en werkgroepen, zoals de WRAP (Wellness Recovery Action Plan), Omgaan met Autisme en Mindfulness. De locatie in Nieuwegein is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

De nieuwe locatie van Enik komt in plaats van het Lister arbeidstrainingscentrum La CaZa (voorheen Wijkhuis De Steeg). De activiteiten voor buurtbewoners van het wijknetwerk Fokkesteeg en de Stichting Balans Nieuwegein blijven doorgang vinden.

Zomerprogramma
Vanaf maandag 5 juli start een zomerprogramma volop activiteiten, workshops, introducties en werkgroepen. Ontwikkeld en gefaciliteerd door mensen die zelf hebben ondervonden wat helpt in herstel en dit graag verder onderzoeken met ervaringsgenoten (peers). Tijdens Introductie Enik Recovery College wordt alles verteld over wat een herstelacademie is en wat de betekenis is van peer support. Daarnaast zijn er introducties op werkgroepen die in het najaar starten.

Deze zomer is er speciale aandacht voor het thema (zelf)stigma. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld aan de hand van kaarten hun rolmodellen bespreken in Ga ‘Voorbij Zelfstigma’. In de werkgroep In-geprent brengen deelnemers met foto’s in beeld hoe (zelf)stigma door henzelf en de buitenwereld wordt ervaren. De gemaakt foto’s worden vervolgens bij Enik locatie Nieuwegein tentoongesteld.

Enik Recovery College
Enik Recovery College is een herstelacademie, een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische kwetsbaarheid, trauma of verslaving, en die willen werken aan hun (verdere) herstel. Enik wordt 100 % gerund door ervaringsdeskundigen. Enik heeft locaties in Hoograven, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Overvecht en nu dus ook in Nieuwegein. Iedereen die wil werken aan zijn of haar herstel is van harte welkom. Voor meer informatie zie de website van Enik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren