Nieuwe impuls ‘bereikbaar Plettenburg-De Wiers’

De resultaten van het project Bereikbaar Plettenburg-De Wiers tot nu toe zijn voor de Gemeente Nieuwegein en de Vereniging voor Industrie en Handel Nieuwegein (VIHN) aanleiding voor een vervolgtraject. Daarom hebben zij VenM, het centrum voor mobiliteits- en vervoermanagement in Midden Nederland, opdracht gegeven samen met een werkgroep van vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers bedrijfs- en gebiedsgerichte vervoermanagementmaatregelen te realiseren.

In het voorjaar 2004 zijn de resultaten van het project besproken met vertegenwoordigers van een aantal bedrijven van Plettenburg De Wiers. Toen is besloten een werkgroep “Bedrijven Plettenburg – De Wiers” te vormen bestaande uit vertegenwoordigers van zowel werkgevers als werknemers. De deelnemende bedrijven zijn B/E Aerospace, Innovam, gemeente Nieuwegein, Pril en Thesis Bouw. Zij zullen, ondersteund en geadviseerd door VenM, een voortrekkersrol vervullen bij de invoering van bedrijfs- en gebiedsgerichte vervoermanagementmaatregelen. Hierbij wordt o.a. gedacht aan het realiseren van webcams op de invalswegen met structurele doorstromingsproblemen zodat middels flexibele werktijden meer spreiding van autoverkeer plaats vindt. De werkgroep brengt deze voorstellen in in het bestuurlijk overleg tussen gemeente en VIHN en is tevens klankbord voor dit overleg.

De werkgroep gaat de komende tijd aan de slag om een concreet actieplan te maken voor invoering van gebiedsmaatregelen en het stimuleren van bedrijven om binnen hun eigen bedrijf nog meer maatregelen te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk