Nieuwe HBO-instelling in Nieuwegein!

Nieuwegein heeft wederom een HBO-onderwijsinstelling welkom kunnen heten: Markus Verbeek Praehep. Op 16 maart hebben wethouder Helen van den Berg (Onderwijs) en wethouder Wouter Kolff (Financien) samen de nieuwe locatie van deze HBO instelling officieel geopend op de locatie waar voorheen de bibliotheek gevestigd was, aan de Zadelstede.

Markus Verbeek Praehep is een gerenommeerd opleidingsinstituut met meer dan een eeuw ervaring op het gebied van financieel-economisch en administratieve opleidingen. Markus Verbeek Praehep is Nederlands grootste opleider voor financiële professionals en verzorgen opleidingen in heel Nederland.

Tijdens de openingstoespraak werd gerefereerd aan hoe de keuze voor Nieuwegein tot stand is gekomen; gunstig liggingsklimaat vanwege de vele uitvalswegen, goede faciliteiten in de stad maar vooral: parkeren voor de deur. En al was dat dan betaald parkeren, het was toch wel een ruime parkeerplaats voor de deur, wat aantrekkelijk is.

Mooi om te zien hoe Nieuwegein dan uit de bus kan rollen, nadat er op diverse locaties is gekeken. Mooi is ook om te zien dat deze onderwijsinstelling graag verder wil groeien en haar onderwijsaanbod wil verbreden. Voor Nieuwegein is het goed een doorlopende leerlijn te hebben, “van kleuterklas tot HBO”. Op die manier wordt Nieuwegein als kennisstad ook nog aantrekkelijk. De wensen van het CDA liggen breder. Graag zouden we ook een reguliere HBO in Nieuwegen welkom heten. Nieuwegein kent verschillende branches en sectoren waar een HBO-onderwijsinstelling aan gekoppeld zou kunnen worden. We wachten de stappen van het College, maar zeer zeker ook vanuit de bedrijfssectoren graag af!

Roelof de Wild
Raadslid CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk