Nieuwe editie van Jamsessie ‘Stormy Monday’

Muziekliefhebbers kunnen maandag 12 december weer genieten van ‘Stormy Monday’, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren. Stormy Monday is een samenwerking tussen de KunstKombinatie en DE KOM. De avond is gratis toegankelijk.

Deze keer leidt saxofonist Lior Kuperberg een sessie met als thema de muziek van de legendarische saxofonist Sonny Rollins. Lior speelt zelf tenorsaxofoon, geeft les, is sessiemuzikant en speelt onder andere in de Charli Green Bigband en zijn eigen band Soul Connection.

Voor Lior betekent muziek communiceren zonder woorden. Hij houdt ervan om samen muziek te maken en zo een positieve, verenigende sfeer te creëren. Met als voorbeeld grote helden als Louis Armstrong, Billie Holiday, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, John Coltrane en Sonny Rollins. Die laatste dient tijdens deze jamsessie als inspiratiebron. Lior leidt een ontdekkingsreis langs de nummers van Rollins. De Amerikaanse jazzmuzikant staat bekend om zijn krachtige sound die hij onder meer aan zijn circulaire ademhalingstechniek en het gebruik van een heel open mondstuk te danken heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren