Nieuwe bestuurder bij Robijn

De openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein verwelkomen per 1 december 2020 een nieuwe bestuurder Mogens Domela Nieuwenhuis Nijegaard. Op die datum gaat de huidige bestuurder Fred Teunissen met pensioen.

Het zijn bizarre laatste maanden van de onderwijscarrière van Fred Teunissen, met een hoop uitdagingen en nieuwe leermomenten. “Een vreemd moment om met pensioen te gaan na ruim 44 jaar werken in het onderwijs” meldt Fred Teunissen, “maar het is wat het is. Ik ben ongelooflijk trots op wat we bij Robijn samen hebben bereikt. Ik draag een sterke eenheid van 11 basisscholen met een gerust hart over aan Mogens Domela Nieuwenhuis en ik wens hem net zoveel plezier met het vervullen van deze functie als ik eraan beleefd heb.”

De raad van toezicht is heel blij dat Mogens bij Stichting Robijn aan de slag gaat. “Hij is een ervaren bestuurder in het primair openbaar onderwijs met een duidelijke visie. Hij weet te prikkelen en te verbinden. Met zijn kennis en ervaring kan hij Stichting Robijn verder brengen als professionele leergemeenschap, waar goed openbaar onderwijs aan alle kinderen wordt gegeven”, aldus Liesbeth Schöningh, voorzitter van de raad van toezicht.

De afgelopen vier jaar was Mogens Domela Nieuwenhuis Nijegaard bestuurder bij de stichting Wijzer aan de Amstel in Uithoorn. Over zijn overstap naar Stichting Robijn zegt hij: “Robijn is een stichting met ambitie. Het geven van kwalitatief goed onderwijs, binnen een omgeving waarbij er oprechte aandacht is voor het kind, de ouder en elkaar, past mij. Ik weet zeker dat ik mij binnen deze stichting snel thuis zal voelen.”

Op de foto: Fred Teunissen (links) en Mogens Domela Nieuwenhuis (rechts)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren