Nieuwbouwprojecten in het Nieuwegeinse basisonderwijs

Onze gemeente wil op korte termijn beginnen met de voorbereidingen van de bouw van de nieuwe school de Toonladder op de oude plek in Zuilenstein, waar in januari van dit jaar de school afbrandde. De nieuwe school moet eind volgend jaar de leerlingen kunnen ontvangen. Tegelijkertijd kijkt de gemeente ook naar de sociale veiligheid van school en omgeving (toch een hek?). Er komt een informatieavond in september voor alle betrokkenen.

Daarnaast krijgen ook de scholen in Galecop een permanente uitbreiding van 12 lokalen. Bij de start van de scholen in Galecop was al duidelijk dat het aantal lokalen per school veel te weinig was. De groei van de wijk zorgde constant voor ruimtegebrek op de scholen. Aangezien Galecop het moet doen met een drietal scholen en er niet meer bijkomen, is het de gemeente nu toch wel duidelijk dat er ook op langere termijn een flink aantal leerlingen zullen blijven komen.

De bedoeling is dat de lokalen aan de scholen worden gebouwd en over twee jaar klaar zijn. Hoe het eruit zal gaan zien kunnen bewoners in september op een informatieavond te weten komen. Het is te hopen dat er nog voldoende speelplaats overblijft, of er moet gebouwd gaan worden op het geplande tracé van de sneltram.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk