Katern

Nieuw vervoersplan, lijn 77 blijft route behouden

De provincie Utrecht heeft het vervoerplan 2016-2 vastgesteld voor het openbaar vervoer. De nieuwe dienstregeling gaat per 2 juli dit jaar in. Dit leidt voor Nieuwegein tot enkele verbeteringen. Zo blijft lijn 77 langs Blokhoeve Noord rijden. Eerder maakten bewoners van de wijk Blokhoeve bezwaar dat deze dienst zal verdwijnen. Dit gaat dus niet gebeuren.

In het kader van het vervoerplan 2017 wordt door de provincie en Qbuzz een definitieve, structurele oplossing uitgewerkt waarin het vervoer tussen Utrecht CS en Papendorp naar alle waarschijnlijkheid door andere buslijnen dan lijn 77 wordt verzorgd. In de ochtendspits worden in de richting Utrecht twee ritten toegevoegd. De voorgestelde verlaging van de frequentie op de verbinding Houten-Nieuwegein-Leidsche Rijn-Maarssen is van de baan; het aantal ritten blijft gelijk zodat de groei die zich op deze lijn gemanifesteerd heeft, blijft behouden.

Lijn 48 wijzigt niet van route en zal tussen Houten en Nieuwegein vanaf juli 2016 ook ‘s avonds en op zondagen gaan rijden. Voorlopig in een uurdienst die zal worden geëxploiteerd met een taxibusje.

Lijn 72 gaat nu in de richting stadscentrum ook in de ochtendspits rijden zodat de wijken Blokhoeve-Noord, Galecop en Batau in deze periode in combinatie met lijn 77 een nog betere verbinding krijgen met onze binnenstad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk