Expositie ‘Kunst en Poëzie’ in Tweede Verdieping

Met als titel ‘Kunst en Poëzie’ worden van 11 november tot 30 december 2017 in de bibliotheek ‘De Tweede Verdieping’ schilderijen geëxposeerd van Christa Kruger-Heijdens met gedichten van Azar Tishe. Christa Kruger en Azar Tishe ontmoetten elkaar in 2016 tijdens het project ‘Beeldtaal’ in de Nieuwegeinse bibliotheek.

Ondanks hun verschillende achtergrond en geschiedenis was er direct een klik. De kleurrijke abstracte impressies van Christa Kruger, ontstaan door intuïtieve waarneming en beleving van de werkelijkheid, inspireerde schrijver en dichter Azar Tishe direct tot het schrijven van een aangrijpend en actueel verhaal over IS en de vluchtelingenproblematiek.

Voor deze expositie heeft Azar Tishe bij twaalf van de werken van Christa Kruger gedichten geschreven over reizen, liefde en het leven. Bij de officiële opening zullen een aantal gedichten door Azar Tishe worden voorgedragen.

De band tussen beide kunstenaars geeft een extra dimensie aan deze expositie. Azar en Christa stimuleren met deze gezamenlijke expositie van gedichten en schilderijen de fantasie en nemen je mee in hun artistieke wereld van poëzie en kleur.

Christa Kruger-Heijdens ontwikkelde sedert 2001 een toenemende passie voor schilderen. In haar werk heeft in de loop der jaren een ontwikkeling plaats gevonden van figuratief naar abstract.

Azar Tishe is een Koerdisch-Perzische schrijver en dichter. Haar gedichten gaan veelal over liefde, de zoektocht naar jezelf en haar ervaringen als vrouw in een vreemd land. In haar gedichten hoor je de Iraanse dichttradities doorklinken. Azar Tishe publiceerde onlangs haar eerste Nederlandse gedichtenbundel Reiziger.

Nederland, Nieuwegein, 20171022
Christa Kruger (links) en Azar Tishe (rechts). In het atelier van Kruger-Heijdens
Foto: (c)Michiel Wijnbergh

Christa Kruger-Heijdens en Azar Tishe

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren