Nieuw rioolplan voor Nieuwegein

Binnen de gemeente Nieuwegein ziet u dagelijks de plekken waar water samenkomt. Denk aan de rioolputten, de sloten, singels en vijvers. Rioolwater, hemelwater en grondwater wordt zo goed mogelijk afgevoerd. De gemeente bepaalt ook welke aanpassingen nodig zijn. Hoe we dit doen is vastgelegd in het gemeentelijk rioleringsplan.

Elke 5 jaar stellen de gemeenten Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein een nieuw gemeentelijk rioleringsplan vast. In een gemeentelijk rioleringsplan wordt vastgelegd wat de gemeente en de bewoners willen doen met het afvalwater, regenwater en grondwater in haar gemeente.

De gemeente neemt graag uw mening en ideeën mee in het nieuwe plan. Met de riolering (en alles wat daarbij hoort) voert de gemeente namelijk uw afvalwater af. Ook door klimaatverandering zal er anders moeten worden omgegaan met regenwater, waarbij de inwoners ook een rol hebben. Daarom hoopt de gemeente dat de inwoners willen helpen door enkele vragen te beantwoorden en daarmee uw mening en ideeën duidelijk te maken. Deze vragenlijst is anoniem, maar u kunt, als u dit wenst, aan het einde uw contactgegevens en opmerkingen invullen. De gemeente hoort graag wat u wilt met rioolwater, hemelwater en grondwater!

3 thoughts on “Nieuw rioolplan voor Nieuwegein

 1. Jan

  In Zuilenstein zijn er grote plassen rondon de putten als het heeft geregend. Op de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de tramhalte Batau Noord worden mensen die naar de tram lopen nat als een auto over de A.C. Verhoefweg afslaat de wijk Zuilenstein in.

 2. Bas

  Vind je het gek dat dit een probleem is/wordt met al die verschrikkelijk betegelde ” tuinen” .
  Gewoon een vette belasting heffen op betegeling in de tuin.

  1. HenH

   Heeft niet zoveel met de betegelde tuinen te maken. Dat wil de gemeente graag laten geloven, om zelf niets te hoeven doen.

   De grondwaterstand en de kleigrond maken dat het water niet snel opgenomen kan worden en ook niet veel. Ook is de dreinage zo oud dat de buizen dicht zitten.
   Bij vervanging van het riool zijn ook prutsers aan het werk geweest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren