Nieuw RAVU standplaats officieel in gebruik genomen

Na meer dan 25 jaar nam de Regionale Ambulancezorg Voorziening Utrecht (RAVU) vorig jaar afscheid van haar oude standplaats in een deel van de brandweerkazerne aan de Nevelgaarde in Nieuwegein. Vandaag is de nieuwe standplaats van de RAVU in Nieuwegein officieel geopend door de burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein. De standplaats is nu een jaar in gebruik door de RAVU. Door COVID-19 heeft een officieel openingsmoment niet eerder plaats kunnen vinden.

De nieuwe standplaats in Nieuwegein is gevestigd aan de Koekoekslaan, dicht bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Antonius Ziekenhuis. Uniek aan het gebouw is de doorrijgarage. Alle ambulances rijden door één ingang het pand binnen en via de andere kant weer naar buiten. Het gebouw aan de Koekoekslaan is energiezuinig met hoge isolatiewaarden, zonnepanelen, een sedumdak en watercollectoren. Het opgevangen water wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen. Kortom, een standplaats gebouwd met het oog op de toekomst.

‘Met deze nieuwe standplaats werken we dichter bij de SEH van het st. Antonius en huisartsenpost UNICUM. Hierdoor versterken we onze samenwerking in de acute zorg in de regio’, aldus Jack Versluis, bestuurder RAVU.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk