Nieuw poptalent in Time Out

Nu het cursusseizoen van Kunstencentrum De Kom weer ten einde loopt, laten cursisten van De Kom tijdens de ‘Theatrale Finale’ traditiegetrouw zien wat ze geleerd hebben. De Theatrale Finale is inmiddels in volle gang: tot en met 27 juni treden leerlingen van diverse cursussen dans, toneel en muziek op in Theater De Kom en in de Dorpskerk te Jutphaas.

Op 25 juni zijn ook in jongerencentrum Time Out cursisten van De Kom te bewonderen. Het gaat om drie fonkelnieuwe popbands die geformeerd zijn tijdens de Popopleiding die het afgelopen cursusjaar voor het eerst van start ging in De Kom. Tijdens deze opleiding ontpopten cursisten zang, drums en (bas)gitaar zich tot heuse bandleden.

Een team van docenten stoomde de cursisten in 30 lessen klaar voor een optreden. Tijdens de eerste 15 lessen kregen cursisten in kleine groepjes les op hun eigen instrument. Ook werden algemene lessen popmuziek gevolgd. In deze lessen kwamen onder andere de diverse muziekstijlen aan bod, maar ook de rol die verschillende instrumenten in een band kunnen spelen. In februari startte het tweede blok van 15 lessen. Er werden drie bands samengesteld waarin alle cursisten een plekje vonden. Bij de samenstelling van de bands is rekening gehouden met de leeftijd en interesses van de cursisten.

Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar de bands is welkom op 25 juni in het café van Time Out. Daar is het eindresultaat van de Popopleiding te zien en te beluisteren. Ook worden dan de namen van de drie bands bekendgemaakt. Wie belangstelling heeft voor het volgen van de Popopleiding van De Kom kan informatie inwinnen bij het team van docenten dat in Time Out aanwezig is. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk