Nieuw pand voor Bouwgein

Bouwgein zet binnenkort een nieuw pand neer. Dit laat de Stichting onze redactie weten. Luc Scheidel: ‘De plannen zijn uitgewerkt, de vergunning is binnen en de gesprekken met de aannemer zijn in afrondende fase. Voor het eind van de zomer moet er een nieuw pand staan op de plaats waar het oude pand stond.’

Eind januari 2010 legt brand het pand van Bouwgein volledig in de as. Het pand is pas sinds 2008 in gebruik en is in juni 2009 feestelijk geopend. De verontwaardiging in Nieuwegein over de brandstichting is groot en de roep om door te gaan en een nieuw pand neer te zetten luid. In 2010 is de ontwikkeling in gang gezet voor een minder brandbaar pand. Na een lange periode van fondsenwerving kan nu gebouwd worden aan een minder brandbaar pand. De gemeente, Rabobank en diverse andere sponsoren hebben hun (financiële) hulp toegezegd. ‘Het pand heeft een vergelijkbare vorm als het oude pand en zal ook op de zelfde plaats gebouw worden. Groot voordeel is dat de huidige fundering weer kan worden gebruikt’ aldus Luc Scheidel van Bouwgein.

Nu de vergunning verstrekt is, hoopt Bouwgein snel aan de slag te kunnen. De ambitie is om voor het eind van de zomer het pand klaar te hebben voor gebruik. Alhoewel de bouw kan starten, is Bouwgein nog hard op zoek naar sponsoren. Voor de volledige afbouw is nog geld nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk