Nepgeld in Nieuwegein in omloop

De politie in Nieuwegein laat op Facebook weten dat in Nieuwegein nepgeld in omloop is. Eerder lieten zij al weten dat ook in Houten valse briefjes van 50 euro waren aangetroffen. De valse biljetten van 50 euro worden als echt en onvervalst uitgegeven. Vooral in winkels waar het druk is.

Als u niet zeker weet of een biljet echt is, accepteer het dan niet. Een vals biljet is niets waard. Heeft u het wel geaccepteerd, geef het dan niet expres weer uit. Dit is strafbaar, aldus de politie. Kijk hier hoe u een vals biljet kunt herkennen.

Weet u van wie of waar u het biljet heeft ontvangen, doe dan aangifte bij de politie. Is deze informatie niet bekend gan dan naar uw bank, od stuur het biljet op naar De Nederlandse Bank (DNB) samen met dit formulier. Bij DNB wordt het biljet onderzocht. Is het biljet echt, dan krijgt u de waarde vergoed. Is het vals, dan wordt niets vergoed.

One thought on “Nepgeld in Nieuwegein in omloop

  1. Gewoon pinnen heb je nergens last van.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren