Brandweerpost Nieuwegein Zuid houdt ‘Open Deur’

Donderdagavond 5 september aanstaande kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de nieuwe brandweerpost van Nieuwegein Zuid. Dan gaan de deuren van de steunpost aan de Henri Dunantlaan één keer open het publiek. Van 19.30 uur tot 21.30 uur kun je dan kennismaken met het werk van de brandweer en het nieuwe duurzame pand met de voertuigen van dichtbij zien.

Begin januari dit jaar heeft burgemeester Frans Backhuijs de nieuwe kazerne, waar momenteel 24 medewerkers en vrijwilligers werken, geopend (zie reportage boven dit bericht). De steunpost biedt huisvesting aan twee blusvoertuigen. Daarnaast is er een instructieruimte/kantine, keuken, kleed- en doucheruimte en een kantoorruimte voor drie werkplekken, waar ook vrijwilligers voor hun werk kunnen inloggen. Op deze manier zijn er altijd (vrijwillige) brandweermannen en -vrouwen beschikbaar die in geval van een brand klaar staan om uit te kunnen rukken.

Duurzaam
Het gebouw is duidelijk te herkennen aan zijn betonnen entree met de gestalde voertuigen, die vanaf de doorgaande weg zichtbaar zijn. De post is duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Zo is het gebouw demontabel, voorzien van onderhoudsarme houten gevelbekleding en heeft geen gasaansluiting meer. Verwarmen en koelen wordt met luchtwarmtepompen geregeld. Er is LED verlichting en het dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebouw beschikt over een speciale indeling, waarbij door brand vervuilde materialen gescheiden bewaard worden tot deze worden gereinigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren