Negende Sluizenfestival in Vreeswijk

Op zaterdag 16 juni vanaf 14.00 uur tot ± 17.30 uur vindt een gevarieerd muziekfestival plaats. Drie koren zullen om beurten de aandacht vragen tijdens het negende Sluizenfestival vanaf een ponton in de Vreeswijkse Oude Sluis in Vreeswijk.

Op uitnodiging van het zeemanskoor De Brulboei zullen het Woerdense Shantykoor Bravour en het Popkoor Amazing aanwezig zijn. Om beurten zingen ze twee keer ± 25 minuten.

Deze koren zijn bewust gekozen. Het Vreeswijkse koor behoeft geen verdere introductie meer. Welbekende, vooral Nederlandstalige liederen vragen om lekker mee te zingen vanaf de boorden van de Sluis. Het Shantykoor Bravour, de naam zegt het al: Zingt vooral de echte shanties. Liederen die aan boord van de schepen klonken om het werk ‘on board’ te verlichten. Vaak in het Engels, maar ook heel welluidend. De shantyman neemt het personeel als het ware op sleeptouw.

Het derde koor “Popkoor Amazing” uit Nieuwegein maakt de variatie compleet. Het 70 à 80 leden tellende koor heeft een veel lagere gemiddelde leeftijd en zingt daar ook naar. Lekkere popsongs, die om heerlijk meedoen vragen.

Het totale programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur Opening en zingen door ‘De Brulboei’
14.30 uur Eerste optreden van Popkoor ‘Amazing’
15.00 uur Eerste optreden van shantykoor ‘Bravour’
15.30 uur Tweede optreden van zeemanskoor ‘De Brulboei’
16.00 uur Tweede optreden van Popkoor ‘Amazing’
16.30 uur Tweede optreden van shantykoor ‘Bravour’
17.00 – 17.15 uur Slotakkoord door zoveel mogelijk leden van de drie koren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk