‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Nieuwegein inrijdend vanaf de A12, via de A.C. Verhoefweg is het eerst opvallende bouwwerk het grote, somer aandoende appartementencomplex op de hoek met de Taludweg. Opvallend zeker. Karakteristiek eveneens. Mooi… daarover lopen de meningen sterk uiteen. Ik herinner me een liedje met daarin de woorden ‘somber en donker…’. Het liedje vervolgd met ‘bouwvallig en koud…’. Die laatste twee woorden zijn hier gelukkig niet aan de orde. Wie echter Nieuwegein inrijdt via de Jutphasebrug (vanuit Utrecht) vangt een glimp op van de ándere kant van dat sombere, donkere complex. Die ziet een frisse gevel, voornamelijk bestaande uit glas. Een heel andere wereld!’

‘Onlangs liep ik over het smalle trottoirtje (gemeente: kán dat nou niet ánders?) langs het fietspad aan de Taludweg. Steeds donker wordende wolken pakten zich samen. En toen, ineens was daar het licht: de zon verlichtte de woonzijde (met al dat glas) van het donkere, in de schaduw gelegen, wooncomplex. Wat een prachtig contrast. Een momentje stilstaan, kijken, bewonderen en fotograferen. En dan nu delen. Met u.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren