Katern

Nederlandse Loterij NK Weg Para-cycling op de Nederlandse Berg bij Nieuwegein

Wielerplatform Utrecht organiseert op zaterdag 19 september samen met WV Het Stadion het Nederlandse Loterij NK Weg Para-cycling op wielerparcours De Nedereindse Berg bij Nieuwegein.

Het NK Para-cycling stond dit jaar in juni op de wedstrijdkalender als onderdeel van wielerfestival De Ronde van Utrecht. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus heeft de organisatie dit evenement helaas moeten afgelasten. Inmiddels mogen er weer wielerwedstrijden georganiseerd worden en kan het NK Para-cycling alsnog plaatsvinden. En zo komt er in september alsnog een NK Para-cycling. WV Het Stadion heeft veel ervaring met het organiseren van wedstrijden en heeft als enige in de regio een aparte handbike afdeling. In 2015 organiseerde de Utrechtse wielervereniging al eens eerder een NK voor het aangepast wielrennen.

Veel deelnemers zijn bekend met het parcours van de Nedereindse Berg. Elk jaar wordt er de Handbike Marathon, onderdeel van de Nederlandse Handbike Competitie, verreden. Mitch Valize, handbiker: “Een best technisch parcours met een klein heuveltje erin. Dat ligt mij wel. Een mooi parcours voor een mooie wedstrijd.”

Vanwege de bijzondere periode dit jaar zijn veel er wedstrijden voor het para-cycling, waaronder de Handbike Marathon, afgelast. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het deelnemersveld. Niet alleen licentiehouders (sporters die meedoen voor de titel), maar ook basisleden mogen starten. De deelnemers zonder licentie strijden niet mee om de titel. Zij worden apart geklasseerd en gehuldigd.

Het parcours op de Nedereindse Berg bij Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!