Nederland Leest 2010

Eén land, één maand, één boek. Van vrijdag 22 oktober tot en met vrijdag 19 november krijgen leden een boek gratis van de bibliotheek. De grote zaal van Jacoba van Velde staat centraal tijdens de Nederland Leest 2010 actie. Mevrouw H. Schuringa, locatiemanager Zorgspectrum Vreeswijk, ontving uit de handen van de Bibliotheek Nieuwegein het eerste exemplaar van deze leescampagne. De grote zaal gaat over de laatste dagen van een bejaarde vrouw in een verpleegtehuis. Zolang de voorraad strekt krijgen leden vanaf 16 jaar het boek cadeau van de bibliotheek.
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Het verhaal speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw. Het levensverhaal van Geertruide van der Veen wordt verteld door haar dochter Helena.De grote zaal verscheen in 1953 en werd een ongekend succes. Het is een van de meest vertaalde Nederlandstalige boeken. Vertalingen verschenen onder meer in het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Pools, Noors, Zweeds en Japans. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan mw. H. Schuringa van Zorgspectrum omdat zorgspectrum de regionale zorgorganisatie die zich richt op het welbevinden van ouderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren