Nectarine-bessen kwark

Dit frisse, kleurige toetje is mager, gezond en snel klaar. De smaak van nectarine, aardbeien en bessen past goed bij elkaar, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren en combineren met ander fruit. Voor 4 personen
450 à 500 g magere kwark
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
2 nectarines
ca. 8 trosjes rode bessen
paar aardbeien

Extra: 4 leuke glazen of schaaltjes Was het fruit en laat het uitlekken of dep het droog.
Roer de suiker, de vanillesuiker en het citroensap door de kwark.
Verdeel de kwark over de glazen of schaaltjes.
Snij de nectarines in partjes en duw ze voorzichtig los van de pit.
Verdeel de partjes over de glazen, leg ze gewoon op de kwark.
Hou vier bessentrosjes apart en ris de andere besjes los.
Snij de aardbeien in stukjes en verdeel ze samen met de losse besjes over de glazen.
Garneer ieder glas met een bessentrosje. Nagerecht
Tijd ca. 10 minuten
Eigen receptTip
Voor een nog feestelijker effect kun je het fruit bestrooien met geroosterde, geschaafde amandelen, dessertstrooisel uit een potje, poedersuiker of gewoon een schepje kristalsuiker. Weetje
De nectarine (glanzende, gladde schil) is geen kruising tussen perzik (doffe, donzige schil) en pruim, zoals vaak wordt gedacht, maar een gemuteerde perzik. Soms gebeurt het dat aan een perzikboom een tak met gladde vruchten groeit. Als deze mutatie succesvol doorgekweekt wordt kan een nieuw soort vrucht ontstaan, in dit geval de nectarine. Afgezien van de schil is er verder geen verschil tussen perzik en nectarine. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk