Nationale Vrijwilligersdag in het nieuwe VrijwilligersHuis Nieuwegein

Afgelopen vrijdag was het Nationale Vrijwilligersdag: een dag waarop vrijwilligers en al het mooie werk dat zij doen in het zonnetje worden zetten. Want in een tijd waarin iedereen het altijd maar druk heeft, hoe mooi is het dan om alle tijd te nemen voor een ander?

Op hun nieuwe locatie middenin City Plaza exposeerde het VrijwilligersHuis Nieuwegein met een aantal prachtige portretten van Nieuwegeinse vrijwilligers, genomen door Fototeam KenM. De expositie werd door wethouder Marieke Schouten geopend, en Christine Aaftink gaf een inspirerende speech. De oud-schaatser (Nederlands sprintkampioen op het ijs) vertelde: ‘Ik heb vroeger jaren geschaatst en toen zijn er veel vrijwilligers voor mij bezig geweest. Het is mooi om nu aan de andere kant te staan en ook mijn steentje bij te dragen.’

Het Vrijwilligershuis Nieuwegein heeft als doel om alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven in Nieuwegein te versterken. Tijdens Nationale Vrijwilligersdag werd duidelijk hoe rijk Nieuwegein is aan initiatieven: het terugvinden van huisdieren, een speelgoedbank voor kinderen, zorgen voor ouderen in hun laatste levensfase – alles kan met vrijwilligerswerk.

In het nieuwe jaar zal het VrijwilligersHuis Nieuwegein op Boogstede 12 vele workshops, lezingen en netwerkmogelijkheden bieden om de vrijwillige inzet in onze stad naar een hoger niveau te tillen. Ondertussen draait het online platform voor het aanbieden en vinden van vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven onvermoeid door op www.vrijwilligershuis-nieuwegein.nl. Wellicht een bezoekje waard, ook met de goede voornemens in het vooruitzicht!

Kees van Fototeam KenM maakt een foto van het team van het vrijwilligershuis Nieuwegein. Je ziet de fotoexpositie met vrijwilligers op de paneelwanden en de unit van het Vrijwilligershuis op Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk