Katern

Nationale Spotters Kampioenschappen

Zaterdag 17 november 2012 van 10.00 uur tot 23.00 uur organiseert de Dutch Aviation Society, in samenwerking met de Aviation Group Leeuwarden, een Aviation Day in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Deze dag staat in het teken ter promotie van de luchtvaarthobby, met als hoogtepunt de Nederlandse Spotters Kampioenschappen.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement, dat al meer dan 19 jaar georganiseerd wordt, strijden teams met vertegenwoordigers van verschillende spottersverenigingen om de felbegeerde trofee. De NSK bestaan uit diverse vragen die de militaire en de civiele luchtvaart bestrijken. Hiermee worden de deelnemers getest op hun parate luchtvaartkennis. Daarnaast wordt ook een luchtvaartbeurs georganiseerd, de zogenaamde Air Fete. Dit is dé plaats voor de Nederlandse luchtvaart om allerlei luchtvaart gerelateerde zaken te kopen, te verkopen of te ruilen.

Voor de avond van zaterdag 17 november staan een aantal zeer interessante sprekers op de planning. Een echte Dakota Hunter komt zijn verhalen vertellen en een veteraan van de Golfoorlog neemt je mee met zijn avonturen. Als laatste geeft iemand van de Koninklijke Luchtmacht die uitleg over o.a. het aankoopbeleid van de JSF. De Dakota Hunter en Golfoorlog veteraan verkopen en signeren ook hun boeken (van de Dakota Hunter is het de eerste mogelijkheid zijn boek te kopen).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk