Nationale Kunstdagen voor de tweede keer in Nieuwegein

Op zaterdag 10 en zondag 11 november aanstaande vinden in Nieuwegein de Nationale Kunstdagen plaats. Het is voor de negende keert dat deze dagen georganiseerd worden, en voor de tweede keer in de Beursfabriek in Nieuwegein want ook in 2017 vonden de Nationale Kunstdagen plaats in Nieuwegein. De organisatie verwacht ook dit jaar weer duizenden kunstliefhebbers te mogen verwelkomen tijdens dit eerste weekend van de Nationale Kunstweek, waarvan de Nationale Kunstdagen de opening zijn.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers gemakkelijk contact leggen met de kunstenaar omdat deze bijna in alle gevallen zelf aanwezig is. Veel kunstenaars nodigen u dan ook graag uit om een bezoek te brengen aan hun Atelier, om daar meer van hun werk te laten zien. Die mogelijkheid is er in het weekend na de beurs al: tijdens het Landelijk Atelierweekend openen veel van de deelnemers aan de beurs hun eigen atelier, om zo nóg meer van hun werk aan u te laten zien! U kunt tijdens de beurs heel gemakkelijk zien, welke kunstenaars hun atelier openen voor u tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Elke betalende bezoeker krijgt dit jaar een cadeautje van Stichting Kunstweek in de vorm van een gratis kunstwerkje. U leest daar meer over via de button ‘Gratis kunstwerkje’.

Omdat de Nationale Kunstdagen onderdeel (en opening) zijn van de Nationale Kunstweek, bestaat de beurs uit meer dan alleen de prachtige kunstwerken. 

Dit is het volledige programma:


Zaterdag 10 november
11.00 uur: start eerste beursdag Nationale Kunstdagen 2018
11.30 uur: officiële opening van de Nationale Kunstdagen 2018 en de Nationale Kunstweek door Raoul Locht, voorzitter van Stichting Kunstweek.
11.45 uur: uitreiking eerste exemplaar van het Jaarboek Kunstenaars 2019
15.00 uur: uitreiking van de Gouden K’s
17.30 uur: sluiting eerste beursdag

Zondag 11 november
11.00 uur: start tweede beursdag Nationale Kunstdagen 2018
15.00 uur: bekendmaking Kunststad van het jaar 2019 en uitreiking trofee
17.00 uur: bekendmaking winnaar publieksprijs Kunstdagen 2018
17.15 uur: officiële afsluiting van de Nationale Kunstdagen 2018
17.30 uur: sluiting Nationale Kunstdagen 2018

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk